英語で川柳 - Senryu in English

英語で川柳 - Senryu in English

日常生活のあれこれを英語の川柳 (3-4-3)にする試み

Food safety, contradicts to eco-friendliness

1日に1200食を超える入院食を提供する州立の大病院のキッチンで仕事をしています。病院というところは、食事に限らず衛星第一、安全第一ですから、食材でも何でも高い衛生基準があり、少しでも外れるとバンバン廃棄。余れば、手付かずの食事どころか全く未開封の食材パッケージでさえその日のうちに処分です。また、調理時や配膳時には使い捨てのラテックスグローブを使い、扱う食材を変えるたびに、つまり時には数秒使っただけで交換しなければなりません。その他にもペーパータオルや使い捨て容器やカトラリなど、どれほどの廃棄物を出すか考えるだけで目が回りそうです。グレタさんは怒りの余り卒倒するかも。でも感染予防のためなので病院は仕方ないんです。

I am working in the main kitchen of a large public hospital where produces more than 1,200 meals a day. Because hygiene and food safety is the No.1 priority, we dispose tremendous amount of food, such as passed Best Before (not Use By), huge number of leftovers that haven't been even touched, and many unopened bulk packages. For preparation, we use disposable latex gloves literally every time we touch different item (can be just a few secounds!) to avoid cross contamination. We throw away massive amount of plastic containers and cutlery after a single use (or even unused). Perhaps Greta Thunberg may pass out from fury, but this is The Hospital.